Acts 2022

 

Hier onder een greep uit het programma van Festival Halle-Heide 2022. Het programma wordt de komende weken aangevuld met nóg meer muziek en theater!

Killer and the coolcats

Killer and the Cool Cats maken onvervalste Rock and Roll in de stijl van Jerry Lee Lewis. Ruige, stevige, stampende Rock and Roll, waarbij de piano met handen en voeten wordt bespeeld. De bekende Rock and Roll nummers komen voorbij zoals Johnny B. Goode, Jailhouse Rock en natuurlijk Great Balls of Fire. Na een geweldige show op Festival Halle Heide vorig jaar willen we ze er graag weer bij hebben!

www.killerandthecoolcats.nl

https://youtu.be/GVOx39Djs-U


Off Beat

Offbeat is een vierkoppige Doetinchemse blues/rockband die met bekende en minder bekende covers op het podium verschijnt. Door een strakke ritmesectie, piekfijn gitaarspel en een geweldige stem kan deze band worden gezien als een geoliede machine die met elk nummer wel raad weet.

Van Gary Moore tot Paulo Mendonça en van ZZTOP tot Popa Chubby. Kortom: Dit mag je gewoon niet missen!


The Heroes

De broers André, Jan-Erik en Rick van theHEROES, met invloeden van The Who uit de jaren 60 en The Stooges uit de 70’s en 80’s, brachten eind 2018 hun eerste album “White Night Black Shade” uit.

Daarna werden er veelvuldig en overal in ’t land shows gedaan, waaronder supports van rock iconen zoals Wild Romance (NL), Bintangs (NL) en Angelic Upstarts (GB) en van de jonge honden Mullet Monster Mafia (BR). Verder ook shows met Nederlandse bands van nu, waaronder The Dirty Denims en Rhinorino.

 

https://www.theheroes.nl/


Theatergroep Tilburg - Bottenbruid

Theatergroep Tilburg is terug! Dit keer met en familievoorstelling dat voorbij de grenzen van leven en dood gaat. Want wat als je per ongeluk trouwt met een geraamte? Als je de wereld van de doden in wordt gezogen en het daar o0k nog eens levendiger blijkt dan het leven op deze aardkloot? Reis mee met dit ongelooflijke avontuur dat voorbij alle grenzen gaat die jij ooit voor mogelijk had.

Gebaseerd op Corpse Bride van Tim Burton.


Raaf Theater

Op zondag komt Raaf Theater het festival afsluiten met een theateract van wereldklasse.

 

https://www.raaftheater.nl/


Roel C.Verburg

Roel C. Verburg combineert stand-up comedy met gitaar. Naast vertellingen over zijn dagelijkse leven als flierefluiter pur sang, brengt deze gitaarkomiek met zijn elektrische gitaar de meest hilarische liedjes. En waar bij de meeste cabaretiers de liedjes een rustpunt vormen, gaan bij Roels liedjes de grappen in hoog tempo door. Eigenzinnig, relaxed en uiterst lollig.

 

Hij veroverde menig podium in Nederland en België, speelde op festivals als Lowlands, Concert At The Sea & Zwarte Cross en is tevens één van de vaste bespelers van het Comedy Café in Amsterdam en Utrecht.

 

Op de radio deed hij elke week een liedje bij Jeroen van Inkel op Radio Veronica en daarna op NPO Radio 5. Op TV was hij oa te zien bij Kopspijkers, DWDD en Padoem Patsss. Op Youtube scoorde hij hits met ‘Slechtste Rapper Van De Straat’, ‘Onder De Plak’ en ‘Nazi Van De Taal’.

 

“Roel C. Verburg is een fenomeen op zich.” – Trouw

"Liedjes in de traditie van Hans Dorrestijn, met de muzikale kwaliteit van Spinvis.” – Elsevier.

“Waarom kennen we niet allemaal Roel C. Verburg?” - Marcel van Roosmalen


Bomba Naranja

Muziek van de wereld. Muzikanten die het plezier en het enthousiasme van het spelen aan alle kanten uitstralen! BombaNaranja zingt in het Nederlands, en Español tambien, anche in Italiano, aussi en Français and in English too!

 

BombaNaranja is meestal een duo, namelijk Daniel van Huffelen (zang/contrabas) en Jense Meek (zang/accordeon).

BombaNaranja neemt je muzikaal mee op reis, en maakt overal een sfeervol muzikaal feest!

http://www.bombanaranja.com/ 


Lake Yonder

Muziekduo Lake Yonder brengt Ierse klanken met een frisse blik op de muzikale traditie.

Met piano, viool, diverse whistles en af en toe een lied plaatsen Sebastiaan Boekhoorn & Jouke Stoel Ierse muziek in een ander daglicht. Muziek om de ogen bij te sluiten en u mee te laten voeren naar de heuvels van The Wicklow Mountains.

Lake Yonder organiseert geregeld projecten met Ierse collega-muzikanten. De Keltische cultuur met zijn spirituele achtergrond heeft echter niet enkel vanuit Ierland zijn invloed op de muziek. Zo dragen ook Bretagne, Galicië, Wales en Schotland daaraan bij. En af en toe vindt men zelfs een klank uit de Oude Muziek in de arrangementen. Ook korte verhalen over de achtergrond en geschiedenis van de muziek zullen aan bod komen.


De reisgenoot

Mensen verbinden met muziek: dat is De Reisgenoot (Maarten van Veen) ten voeten uit. Met optimistische songs nodigt hij je uit om met een andere blik naar de wereld te kijken. Maarten levert muzikaal maatwerk in huiskamers en op grote podia, alleen of met band, in opdracht én als officiële stadstroubadour van Deventer. Lees of luister verder op www.dereisgenoot.nl


Auld smiddy folk band

De Auld Smiddy Folkband speelt engelstalige folkmuziek en bestaat uit een whistlespeelster, een accordeonist, een gitaarspeler, een bouzouki/banjo/gitaarspeler, een bodhranspeler, een contrabassist en drie zangers.