Programma 2022

Met je festivalticket heb je toegang tot alle acts op het programma. De meeste acts spelen drie keer, stel zelf je eigen programma samen. pak bij het heidehuus de tickets voor de acts die je wil zien, zo wordt het nooit te druk bij een voorstelling en kan iedereen alles zien. Via de pagina Lokaties zie je waar alle (boeren)erven zijn rondom het Heidehuus.

Killer and the Cool Cats

(📌 1) Heidehuus
Zaterdag 21u tot 24u

Killer and the Cool Cats maken onvervalste Rock and Roll in de stijl van Jerry Lee Lewis. Ruige, stevige, stampende Rock and Roll, waarbij de piano met handen en voeten wordt bespeeld. De bekende Rock and Roll nummers komen voorbij zoals Johnny B. Goode, Jailhouse Rock en natuurlijk Great Balls of Fire. Na een geweldige show op de eerste editie van Festival Halle Heide willen we ze er graag weer bij hebben!

www.killerandthecoolcats.nl


Theatergroep Masker - Bottenbruid

(📌 2) Halle-Heideweg 31, Erve Lucassen
Zaterdag 14u, 15u, 16u
Zondag 11u, 12u, 14u

 

Wanneer de verlegen Victor zijn geloften voor het huwelijk oefent, trouwt hij per ongeluk met een lijk. Hij wordt meegezogen in een avontuur in Lijklaan. 

Hoe komt hij ooit terug naar het Land der Levenden? 

En is dat wel wat hij wil? 

Je ziet het in dit wervelende avontuur! 

Het toneelstuk gebaseerd op de film ‘Corpse Bride’ is niet alleen een theatervoorstelling, maar een beleving voor jong en oud.  

Vuurspuwers, muziek en zang zorgen voor een onvergetelijke trip naar Lijklaan. 

 

Durf jij Lijklaan te betreden? 

Dan ben jij van harte welkom! 

 

www.theatergroepmasker.nl/bottenbruid


Lake Yonder

(📌 11) Bielemansdijk 28, Erve van der Haar
Zondag 15u, 16u, 17u

 

Muziekduo Lake Yonder brengt Ierse klanken met een frisse blik op de muzikale traditie.

Met piano, viool, diverse whistles en af en toe een lied plaatsen Sebastiaan Boekhoorn & Jouke Stoel Ierse muziek in een ander daglicht. Muziek om de ogen bij te sluiten en u mee te laten voeren naar de heuvels van The Wicklow Mountains.

Lake Yonder organiseert geregeld projecten met Ierse collega-muzikanten. De Keltische cultuur met zijn spirituele achtergrond heeft echter niet enkel vanuit Ierland zijn invloed op de muziek. Zo dragen ook Bretagne, Galicië, Wales en Schotland daaraan bij. En af en toe vindt men zelfs een klank uit de Oude Muziek in de arrangementen. Ook korte verhalen over de achtergrond en geschiedenis van de muziek zullen aan bod komen.


Off Beat

(📌 1) Heidehuus
Zondag 15u, 16u, 17u

 

Offbeat is een vierkoppige Doetinchemse blues/rockband die met bekende en minder bekende covers op het podium verschijnt. Door een strakke ritmesectie, piekfijn gitaarspel en een geweldige stem kan deze band worden gezien als een geoliede machine die met elk nummer wel raad weet.

Van Gary Moore tot Paulo Mendonça en van ZZTOP tot Popa Chubby. Kortom: Dit mag je gewoon niet missen!


The Heroes

(📌 1) Heidehuus
Zaterdag 14u, 15u, 16u

 

De broers André, Jan-Erik en Rick van theHEROES, met invloeden van The Who uit de jaren 60 en The Stooges uit de 70’s en 80’s, brachten eind 2018 hun eerste album “White Night Black Shade” uit. Daarna werden er veelvuldig en overal in ’t land shows gedaan, waaronder supports van rock iconen zoals Wild Romance (NL), Bintangs (NL) en Angelic Upstarts (GB) en van de jonge honden Mullet Monster Mafia (BR). Verder ook shows met Nederlandse bands van nu, waaronder The Dirty Denims en Rhinorino.

www.theheroes.nl


Raaf Theater

(📌 1) Heidehuus
Zondag 13u, De Troubadoer
Zondag 18u, Water (kindervoorstelling)

Op zondag komt het Raaf Theater met een lunch act 'De Troubadoer' van 13u tot 13u30 en sluiten ze de dag af met act 'Water' om 18u. Deze laatste act is speciaal geschreven voor kinderen.

www.raaftheater.nl


Roel C.Verburg

(📌 9) Heurneweg 10, Erve Langwerden
Zondag 15u, 16u, 17u

 

Roel C. Verburg combineert stand-up comedy met gitaar. Naast vertellingen over zijn dagelijkse leven als flierefluiter pur sang, brengt deze gitaarkomiek met zijn elektrische gitaar de meest hilarische liedjes. En waar bij de meeste cabaretiers de liedjes een rustpunt vormen, gaan bij Roels liedjes de grappen in hoog tempo door. Eigenzinnig, relaxed en uiterst lollig.

Hij veroverde menig podium in Nederland en België, speelde op festivals als Lowlands, Concert At The Sea & Zwarte Cross en is tevens één van de vaste bespelers van het Comedy Café in Amsterdam en Utrecht.

Op de radio deed hij elke week een liedje bij Jeroen van Inkel op Radio Veronica en daarna op NPO Radio 5. Op TV was hij oa te zien bij Kopspijkers, DWDD en Padoem Patsss. Op Youtube scoorde hij hits met ‘Slechtste Rapper Van De Straat’, ‘Onder De Plak’ en ‘Nazi Van De Taal’.


Bomba Naranja

(📌 1) Heidehuus
Zondag 11u, 12u, 14u

Muziek van de wereld. Muzikanten die het plezier en het enthousiasme van het spelen aan alle kanten uitstralen! BombaNaranja zingt in het Nederlands, en Español tambien, anche in Italiano, aussi en Français and in English too!

BombaNaranja is meestal een duo, namelijk Daniel van Huffelen (zang/contrabas) en Jense Meek (zang/accordeon).

BombaNaranja neemt je muzikaal mee op reis, en maakt overal een sfeervol muzikaal feest!

http://www.bombanaranja.com/ 


De reisgenoot

(📌 3) Hobelmansdijk 9, Erve Lindner
Zaterdag 14u, 15u, 16u

 

Mensen verbinden met muziek: dat is De Reisgenoot (Maarten van Veen) ten voeten uit. Met optimistische songs nodigt hij je uit om met een andere blik naar de wereld te kijken. Maarten levert muzikaal maatwerk in huiskamers en op grote podia, alleen of met band, in opdracht én als officiële stadstroubadour van Deventer.

Speciaal voor festival Halleheide wordt Maarten bijgestaan door multi-instrumentalist Marjet Spook.

Lees of luister verder op www.dereisgenoot.nl


Auld smiddy folk band

(📌 5) Halsedijk 15-A, Erve Peppelman
Zaterdag 14u, 15u, 16u

 

De Auld Smiddy Folkband speelt engelstalige folkmuziek en bestaat uit een whistlespeelster, een accordeonist, een gitaarspeler, een bouzouki/banjo/gitaarspeler, een bodhranspeler, een contrabassist en drie zangers.


Big daddy breakfast voodoo

(📌 1) Heidehuus
Zaterdag 18u, 19u, 20u

"Big Daddy's Breakfast Voodoo... Raw swamp blues straight from the Dutch bayou."

 

Deze driekoppige formatie zet een stevige pot rauwe en zompige blues neer. Daarbij worden de clichés niet uit de weg gegaan: zeuren over dood bier, lelijke serveersters die je de kroeg uitgooien, kapotte motoren en al dat andere waar de gemiddelde blues-knorrepot over zingt.


Danthé danstheater

(📌 7) Pausendijk 4, Erve Wagenvoort
Zondag 11u, 12u, 14u

 

Danthé danstheater is een amateur dans en theaterschool voor kinderen tussen de 5 en 13 jaar. We spelen de voorstelling Rattenvanger van Ruurlo. Een kindervoorstelling met muziek, dans en theater. Het zo welvarende dorp Ruurlo wordt getroffen door een plaag ratten! Het dorp en de burgemeester zitten met de handen in het haar.  Er is maar 1 iemand die dit kan oplossen namelijk de rattenvanger! Maar de prijs die de burgemeester hiervoor moet betalen komt hem duur te staan.

Laat je verrassen door deze enthousiaste kinderen die vol overgave durven te spelen!

Duo een en ander

(📌 3) Hobelmansdijk 9, Erve Lindner
Zaterdag 18u, 19u, 20u

 

Muziek van alle tijden. Op de achtergrond bij een receptie of etentje, tot feestmuziek.

Met herkenbare nummers van CCR tot Helene Fischer en van Jim Reeves tot Danny Vera. De feestvreugde wordt verhoogd door het gebruik van diverse instrumenten. Gitaar, mondharmonica, klarinet, trompet en saxofoon. 

Al met al een heel herkenbaar programma met een hoog meezing gehalte.


Capelino

(📌 4) Kuiperstraat 14, Erve Wisselink
Zaterdag 18u, 19u, 20u

 

Capelino begon in 1984 als straatorkestje in de stijl van de Hot club de France en groeide in enkele jaren uit tot een band met vele, zowel binnenlandse als buitenlandse optredens. Een absoluut hoogtepunt was de samenwerking met de beroemde violist Stephane Grappelli, die 2 nummers meespeelde op de 3e CD van Capelino.

De broers Jan en Evert Martens op gitaar spelen met bassist Hans Wisselink dit keer voornamelijk eigen nummers met een gastoptreden van zangeres Claudia Arendsen.


JazzaBella

(📌 4) Kuiperstraat 14, Erve Wisselink
Zaterdag 14u, 15u, 16u

 

JazzaBella speelt prachtige oude en nieuwe jazzsongs van componisten zoals Gershwin, Porter, Ellington, Rodgers and Hart en Bacharach. Jazz voor elk event!
 
JazzaBella is een jazzcombo dat in 2014 is opgericht door Isabella Hajee (zang), Henk van Rossum (gitaar), Art Bouw (contrabas) en Ivo Voragen (drums). De muzikanten geven bekende en minder bekende jazzsongs een open, licht karakter met veel ruimte voor nuance. De laatste tijd richt het combo zich ook op het arrangeren en interpreteren van pop, soul en Folkrock-R&B songs, zoals On The 4th Of July (James Taylor) en Walk On By (Burt Bacharach).

 


Saxophone4ladies

(📌 4) Kuiperstraat 14, Erve Wisselink
Zondag 11u, 12u, 14u

De saxofoon leent zich voor alle stijlen muziek. Zeker wanneer je 4 verschillende saxen kunt laten horen. Deze dames zijn van meerdere markten thuis en stappen moeiteloos over van een lekker Jazzy stuk naar een klassiek werk. En natuurlijk alles wat daartussen zit. Kortom: Laat u verrassen door Saxophone4Ladies en geniet!

Sopraansax       Lucie Jansen
Alt-sax              Monique Philipsen
Tenor-sax         Brenda van Hardeveld
Bariton-sax       Gerdi Schopman


Koor Inspiration (Halle)

(📌 8) Bielemansdijk 11-A, Boerderij Ruimzicht
Zondag 11u, 12u, 14u

 

Even lekker ontspannen tijdens een muzikaal intermezzo op ons podium van strobalen? Kom dan tijdens deze dag ook gezellig langs op boerderij Ruimzicht. Met ons koor Inspiration zingen we à capella een hele reeks nummers van Nederlandstalig tot Zweeds en Afrikaans, up-tempo, gospels en popsongs. Kijk ondertussen rond op de boerderij en vergeet niet onze kaaswinkel te bezoeken.

 

www.inspirationhalle.nl


Trio Con Tres

(📌 4) Kuiperstraat 14, erve Wisselink
Zondag 15u, 16u, 17u

 

Trio Con Tres, het latintrio uit Arnhem, speelt Cubaanse muziek!

Ze zijn verliefd geworden op de Cubaanse Bolero, Guajiro (plattelandsliederen) en ritmische Son maar spelen ook opzwepende Latijns-Amerikaanse ritmes. De muziek van het trio kenmerkt zich door Spaanse liedzang, sprankelende pregones afgewisseld met 2-en 3 stemmige corozang met het typische heldere geluid van de dubbelsnarige tres tegen een swingende achtergrond van contrabas en (klein)percussie. De tres is een bijzonder instrument wat niet weg te denken is uit de Cubaanse cultuur en weet het sentiment met haar snaargeluid goed naar boven te halen.

Petra Boogmans – leadzang, claves en maracas
Jan Martens – tres en corozang
José Arends – contrabas en corozang


Toneel Joke Roenhorst (Pien en Mien)

(📌 6) Halsedijk 9 & 9-A, erve Otten
Zaterdag 18u, 19u, 20u

(📌 10) Bielemansdijk 19, Erve Buunk
Zondag 15u, 16u, 17u

 

Pien en Mien zijn twee zussen die bij elkaar op bezoek zijn.
Eén houdt van rust, de ander is erg druk.
Het gesprek gaat over de vakantie.
Wacht maar af...


Eigen weg

(📌 12) Tulnersweg 2, Colenbrander
Zondag 15u, 16u, 17u / Colenbrander / Tulnersweg 2

 

Eigen Weg speelt eigen Nederlandstalig werk in de traditie van folk en singer/songwriter.

Henk Hilferink, vocals, gitaar, mondharmonica,
Joop Klein Goldewijk, gitaar, backing vocals,
Henk Buunk, basgitaar,
Gerben Grooten, percussie, backing vocals.

 


Lies

(📌 1) Heidehuus
Zaterdag, 13u, 17u

Lies zorgt voor een swingend welkom met een afwisselend repertoire. En tussendoor een klein, rustig liedje.