Programma 2024

Met je festivalticket heb je toegang tot alle acts op het programma. De meeste acts spelen drie keer, stel zelf je eigen programma samen. pak bij het heidehuus de tickets voor de acts die je wil zien, zo wordt het nooit te druk bij een voorstelling en kan iedereen alles zien. Via de pagina Lokaties zie je waar alle (boeren)erven zijn rondom het Heidehuus.

 

Programma 2024 wordt nog volop aan gewerkt, volg ons op Facebook zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe namen.

Blokkenschema 2024

N.N.B.

Terugblik op programma 2023

Dan Mango

'Achterhoekse authentieke Pop'

Pop muziek waarop gedanst kan worden met een klein vleugje waarheid. DAN Mango, het soloproject van Producer, singer-songwriter en multi-instrumentalist Dante van Hasselt, omschrijft liefde, pijn en hoop in een hip jasje. En met Pepijn Rözer op de bas, Siep Slutter op de drums en Mick van der Molen op de gitaar valt de sfeer precies op de plek.


Theatergroep Masker - De Vliegende Hollander

'Theater van formaat'

De mythe van het beroemde spookschip ‘De Vliegende Hollander’ komt tot leven op het festival Op 't Arf in de Hiet! Wanneer kapitein van der Decken besluit toch uit te varen tijdens een hevige storm, komt hij oog in oog te staan met zijn geweten. Zijn geweten stelt hem de vraag: Kies jij voor het eeuwige leven of sterven in de storm? Welke keuze zal de hooghartige kapitein nemen? En voor welke gevolgen zal hij komen te staan?

Een verhaal waarbij oneindigheid, hoop, vrees, liefde en bovenal tijdloosheid samenkomen. Een spektakel met vuurspuwers, rockmuziek en een erf omgetoverd tot een waar strand. Dit wil jij toch niet missen? Je leeft maar één keer… toch?


Lake Yonder

'Ierse Folk'

Muziekduo Lake Yonder brengt Ierse klanken met een frisse blik op de muzikale traditie.

Met piano, viool, diverse whistles en af en toe een lied plaatsen Sebastiaan Boekhoorn & Jouke Stoel Ierse muziek in een ander daglicht. Muziek om de ogen bij te sluiten en u mee te laten voeren naar de heuvels van The Wicklow Mountains.

Lake Yonder organiseert geregeld projecten met Ierse collega-muzikanten. De Keltische cultuur met zijn spirituele achtergrond heeft echter niet enkel vanuit Ierland zijn invloed op de muziek. Zo dragen ook Bretagne, Galicië, Wales en Schotland daaraan bij. En af en toe vindt men zelfs een klank uit de Oude Muziek in de arrangementen. Ook korte verhalen over de achtergrond en geschiedenis van de muziek zullen aan bod komen.


Windkracht 10

'Blazersensemble'

Windkracht 10 is een blazersensemble uit Gelderland bestaande uit 2 fagotten, 2 hoorns 2 dwarsfluiten , 2 klarinetten en 2 hobo's . ze brengen vrolijke en liefklijke klassieke stukken ten gehore. Het ensemble staat onder leiding van Mark Golub

Hij is in 1960 geboren in de hoofdstad Kiev van Oekraïne. Tussen 1977 en 1981 studeerde hij er aan het conservatorium, specialiseerde zich in blaas- en slaginstrumenten en studeerde af als uitvoerend en docerend musicus. Ook behaalde hij het diploma HAFA-directie. Hij was vanaf 1980 negen jaar als soloklarinettist verbonden aan het Staats-Harmonieorkest van Oekraïne. Van 1989 tot 1991 was hij werkzaam bij het Kievs Symfonieorkest en van 1991 tot 1993 was hij docent klarinet en saxofoon aan de muziekschool van zijn geboorteplaats. Vanaf 1993 zette hij zijn werkzaamheden in Nederland voort.  Als dirigent is Golub een veel gevraagd man: orkesten uit Aalten, Bredevoort, IJzerlo, Haarlo en Winterswijk deden of doen nog steeds een beroep op hem.


Des Fais Do-Do

'Americana Cajun Folk'

Des Fais Do-Do is een folkmuziekgeoriënteerde band uit het oosten van het land. De band bestaat uit zes muzikanten waarvan de meesten sinds het begin van de jaren zeventig een brede ervaring hebben in allerlei bands. De instrumentatie bestaat uit de Cajun trekzak, accordeon, viool, mandoline, banjo, akoestische gitaar, bas en speciale percussie (‘tit fer’, lepels, wasbord, kleine drumkit, cajon), een perfecte samenstelling voor Cajun en aanverwante stijlen van roots muziek, tegenwoordig americana genaamd. De band begon begin jaren 90 te spelen in de regionale kroegen met een verfrissende vorm van Cajun.

 


Raaf Theater - Water en Wind

'Straattheater'

De act Water van theater Raaf gaat over water en wind. Yin en Yang, Man en Vrouw. Het is een eeuwig durend spel tussen krachten die elkaar afstoten, maar vooral ook aantrekken. Het is een rustig kabbelend schouwspel, totdat de storm opsteekt.

www.raaftheater.nl


Sambam

'Sambam rambambam'

Vrolijke, dansbare Braziliaanse ritmes, waar iedereen veel plezier aan beleeft. Wij ook natuurlijk. Niemand blijft stilstaan, als wij spelen.

De SamBam-muzikanten komen uit de hele regio, maar ook daarbuiten. Wij trommelen vrolijke, swingende Braziliaanse ritmes samen met onze docent, Dudu Capoeira, een bevlogen Braziliaans percussionist.


Mart Hillen

'Gitaarvirtuoos'

Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillen is er zo één: hij speelt de melodie en de baspartij, en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Of in de woorden van radio DJ Giel Beelen: ‘Je kunt het je niet voorstellen, maar dit gebeurt allemaal op één en dezelfde gitaar’.

In 2016 maakte hij zijn eerste theaterconcert met begeleiding van Leoni Jansen, waar hij zijn virtuoze gitaarspel verbindt met persoonlijke verhalen. De combinatie van zijn manier van gitaar spelen en zijn arrangementen van nummers van onder andere Queen, U2 en Michael Jackson creëert een zeer toegankelijk theaterconcert.

In 2016 won Mart meerdere muziekwedstrijden: Rabo On Stage en de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam, waar hij speelde met ’s werelds beste akoestische gitarist Tommy Emmanuel. “Ik denk dat ik wel met pensioen kan” was zijn reactie toen hij Mart hoorde spelen.

 


Desire

'Bob Dylan tribute'

Desire speelt diverse nummers van de gelijknamige LP van Bob Dylan (o.a. Hurricane, One More Cup of Coffee, Sara en nog veel meer moois van de meester). Ze worden omlijst door nummers van zijn begeleidingsband (The Band) en andere iconische nummers uit het tijdperk van Desire. Laat je daarnaast verrassen door eigen versies van nummers van R.E.M., Janis Joplin en Adele, The Common Linnets en meer.

De leden van de band komen uit Groenlo en omgeving: Bjorn Wouters (zang, mondharmonica en accoustisch gitaar) Noel Versteegen-Ebbers (zang) Eva Pelgrom (viool) Keri Lambermont (toetsen en zang) Arjan Klein Nibbelink (bas en zang) Stan Raben (drums) Theo Brinke (elektrisch gitaar en zang).


Killer and the Cool Cats

'Bekende Rock & Roll'

Killer and the Cool Cats maken onvervalste Rock and Roll in de stijl van Jerry Lee Lewis. Ruige, stevige, stampende Rock and Roll, waarbij de piano met handen en voeten wordt bespeeld. De bekende Rock and Roll nummers komen voorbij zoals Johnny B. Goode, Jailhouse Rock en natuurlijk Great Balls of Fire. Na een geweldige show op de eerste editie van Festival Halle Heide willen we ze er graag weer bij hebben!

www.killerandthecoolcats.nl


KLUTS

'Nederpop'

KLUTS heeft een aardig repertoire opgebouwd; in het Nederlands, van eigen makelij en makkelijk in het gehoor liggend. De Apeldoornse band is een bont gezelschap in leeftijd, achtergrond en geslacht. Gemeenschappelijk is de overtuiging: KLUTS is plezier! Om te horen, te zien en in te spelen.
Het zoeken is KLUTS op het lijf geschreven. Al zoekende hebben de 6 leden elkaar gevonden in een bijzondere mix van prettige deuntjes met scherpe, bijdehandte of gevoelige teksten. Met een welhaast ouderwetse bescheidenheid brengen ze met veel plezier hun Nederlandstalige popliedjes uit eigen mouw en duim. Met humor, meerstemmige zang en een diversiteit aan instrumenten. Naast bas, drums, gitaar en toetsen ook accordeon, mondharmonica, lyra en schud-ei.

KLUTS, die wil je niet kwijt!


Het trombonisten- sextet van het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen

'Blazers'

Het SBOG zal een geweldig optreden verzorgen tijdens het festival Halle-Heide. Het sextet zal een gevarieerd repertoire ten gehore brengen, bestaande uit klassieke stukken, moderne hits en nog veel meer.

Het trombonisten-sextet van SBOG bestaat uit zes gepassioneerde en getalenteerde muzikanten die allen hun sporen hebben verdiend in de blaasmuziek. Met hun harmonieuze klanken en vurige spel weten zij keer op keer het publiek te betoveren en te verrassen.

Dit is jouw kans om deze geweldige muzikanten live te zien optreden tijdens het festival Halle-Heide op 17 september.


Gery Groot Zwaaftink

'Troubadour, verhalenverteller en muzikant'

Voor jong en oud, in het Nederlands en Nedersaksisch trekt Gery van dorp naar dorp in zijn Tiny Home op wielen achter een prachtige oude tractor. Hij vertolkt al sinds mensenheugenis zijn eigen geschreven liedjes en verhalen. De van oorsprong Sallandse Gery woont tegenwoordig in Vorden.


Esquina Latina

Geen stampende Salsa-bigband, maar subtiele latin-swing met ook enkele gevoelige ballads die veel mensen kennen van bijvoorbeeld de wereldberoemde Buena Vista Social Club. Echter om deze aanstekelijke, sfeervolle Caribische levensliederen en smartlappen op autenthieke wijze te brengen moest er voor een aantal van ons, Westerse muzikanten, wel wat ritmisch aangeleerd én afgeleerd worden. We gebruiken uitsluitend de traditionele akoestische instrumenten. Ook een specifiek instrument, de trésgitaar (een gitaar met drie groepjes van twee snaren) is nodig als basis van deze oorspronkelijke muziek van de eenvoudige landarbeiders uit de binnenlanden van Cuba, die van origine uit zuid en west Spanje gemigreerd zijn. Jan Willem Lamers is zich succesvol gaan toeleggen op dit snaarinstrument, en samen met de zeer getalenteerde zanger Francisco Moreno, de veelbelovende gitarist Hans Wisselink, allround drummer en percussionist Ivo Voragen zijn we van start gegaan om overal een swingend, traditioneel feestje te bouwen. Kom genieten van de Caribische klanken en dansen op de swingende ritmes voor jong en oud die we voor u spelen!


Rose-île

'Internationaal'

Rose-île bestaat uit 4 muzikanten:
Gerard Baldeo- gitaar, Theo Worm- klarinet & gitaar, Nico Hoogland- accordeon en Toeke Rijnaard- zang.
Zij brengen tango’s, rumbaś , walsen en luisterliedjes in het Frans, Spaans, Duits en Jiddisch. Vrolijke melodieën wisselen zich af met melancholische nummers. Muziek om op te dansen of gewoon van te genieten. De warme stem van Toeke past goed bij de mooie klankkleur van de instrumenten. Rose-île was finalist van het “Concours de la chanson" 2018 in Den Haag van Alliance Française.


De Knapzakkers

'Verfijnd trekharmonicaspel met ongepolijste zang'

De gepassioneerde trekharmonica spelers nemen u mee op trektocht door de tijd, landen en seizoenen. Dein en zing mee op bekende deuntjes en melodieën die u wellicht vergeten was. Tijdens de reizen die wij maakten hebben wij telkens lokale muziek van daar, mee terug naar huis genomen. Hiermee laten wij u met plezier kennis maken. Het repertoire bevat dan ook veel afwisseling tussen bekende en onbekende nummers. Tevens spelen wij zelf geschreven en gecomponeerde muziek. Dit zijn vooral nummers die in dialect worden gezongen, de teksten zijn zowel diep- als scherpzinnig en vaak met een knipoog naar de actualiteiten.


Zoetwater

'Akoestische Nederlandstalige Folk'

De broers Jelle en Sieb van Zoetwater vertolken hun poëtische teksten en melancholische melodieën met samenzang zoals alleen broers dat kunnen. De akoestische folk is gearrangeerd variërend van minimalistisch (als duo) tot groots met volledige band.

Eind 2021 dook het duo een Londense studio in met producer Ian Grimble (o.a. Mumford & Sons, Bear’s Den, Daughter en Causes) voor het opnemen van hun tweede EP. Met de opnames op zak, werd ondertussen getekend bij Revanche Records, waarmee de singles van de EP in 2022 zijn uitgebracht.

De akoestische folk die Zoetwater speelt, is geïnspireerd op een breed scala aan singer-songwriter, indie-, folk- en rockmuziek, van Bear’s Den tot Bon Iver en van Damien Rice tot Simon & Garfunkel, maar dan in het Nederlands.


Mad Lee

'Blues Rock Band'

Vervlogen tijden herleven met Mad Lee. De 4 doorgewinterde muzikanten brengen een eerbetoon aan de legendarische muziekhelden die voor deze enthousiaste rockers een goed voorbeeld waren.

Mad Lee is opgericht half 2018. Sinds begin 2019 is Mad Lee regelmatig te zien op de Nederlandse poppodia en in de muziekcafe's door het hele land. Ook is de band regelmatig in Duitsland te vinden en een enkele keer in België (zie tabblad Media voor een overzicht met foto's)

De herkenbare Rock- en Blues classics zijn in een wat steviger jasje gestoken en 'live' druipt de passie van het podium af. Eerlijke muziek, zonder poes-pas en met veel energie gebracht in een eigen stijl, een eigen geluid. Een energieke sfeer, nostalgische herkenning en een swingend publiek kenmerkt een optreden van Mad Lee.