Programma 2024

Met je festivalticket heb je toegang tot alle acts op het programma. De meeste acts spelen drie keer, stel zelf je eigen programma samen. pak bij het heidehuus de tickets voor de acts die je wil zien, zo wordt het nooit te druk bij een voorstelling en kan iedereen alles zien. Via de pagina Lokaties zie je waar alle (boeren)erven zijn rondom het Heidehuus.

 

Programma 2024 wordt nog volop aan gewerkt, volg ons op Facebook zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe namen.

Jupiter was close

Folkpop op het randje

It's a bird! It's a plane! It's a planet! De bewuste avond dat werd besloten een band op te richten, stond planeet Jupiter dicht bij de aarde. De laatste keer zo dichtbij was in 1969. Jupiter Was Close werd de naam, Simon, Simon, Ruben en Ruben de ingrediënten. Inmiddels zijn heel wat nachtelijke uurtjes geofferd om tot een solide repertoire met een eigen geluid te komen. Invloeden lopen uiteen van Guus Meeuwis tot the Clash. Niets gejat, maar vakkundig geïnterpoleerd. Folkpop op het randje!

 

https://www.jupiterwasclose.nl/ 

Balkanova Orchestra

Swingende balkan muziek

De stijllvolle band maakt oerswingende muziek, die niet in een hokje is te stoppen. De muziek heeft invloeden van klezmer, folk, gipsy en Balkan Beats. Naast hun eigen nummers spelen ze bekende gipsy originals en de door de band zelf verbalkaniseerde popsongs, denk aan de balkanversie van Katy Perry's grootste hit.
Het resultaat is aanstekelijke muziek, waarbij niemand stil kan blijven staan.

 

http://www.balkanova.nl/ 

Klarinet kwartet

van barok tot rock op de klarinet

Eind 2013 werd het initiatief genomen om vanuit het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen een
klarinet-ensemble te formeren, Sindsdien vonden succesvolle optredens plaats in diverse zorgcentra,
het Slingeland Ziekenhuis en samen met het Gaanderens Mannenkoor. Ook trad het ensemble
gedurende meerdere jaren op in de concertreeksen van Catharina Cultureel in Doetinchem. De
omvang en samenstelling van het ensemble wisselen, afhankelijk van de aard van het concert.
In 2019 ontstond uit dit ensemble het huidige klarinetkwartet dat zich inmiddels meerdere keren
heeft laten horen tijdens diverse gelegenheden zoals inspiratievieringen, kerkdiensten, festivals en
tijdens concerten van andere cultuurdisciplines.


Het kwartet deelt graag haar passie en enthousiasme over dit veelzijdige instrument. De klarinet
heeft immers niet alleen een grote verscheidenheid in klankkleuren, maar ook een brede historie in
allerlei muziekstijlen ‘van barok tot rock’.
Het klarinetkwartet bestaat uit Jos Rabelink en Nadine Boelee op bes-klarinet, Wietske van der
Hoeve op bes- en es-klarinet en Miryam van Mierlo op basklarinet. Allen zijn lid van het
Symfonisch Blaasorkest Gaanderen.

Eric Heutinck

Singer-Songwriter

Zanger Eric Heutinck is inmiddels al jaren onderweg in de wereld van noten en melodieën. Een wereld van aangenaam vertoeven in het delen van passie en gevoel door tekst in expressie met muzikale noten.
 
Als singer-songwriter vindt Eric het bijzonder om de medemens te raken met een eigen geschreven lied. Het nummer 'Claudia' is geschreven uit liefde voor de liefde, met bewondering voor de "pracht" vrouw en de wens om mij mezelf te laten zijn. En dat het zo altijd mag blijven. Het nummer wordt ondersteund door saxofoon, country style & staccato drum, die samen met de bas het nummer voort stuwt richting solo en het outro. Het nummer is door Eric zelf geschreven en gecomponeerd, met steun van John Havigna Neo studio.
 
Eric speelde eerder in het duo Twee Freemde mannen en in het duo Mizstic singer songwriters. Tegenwoordig werkt hij solo aan z'n zangcarrière. En dit alles vindt plaats vanuit zijn geliefde woonplaats Zieuwent, in de Achterhoek.

 

Kladderadatsch

Vrolijke wereldmuziek

Waar Kladderadatsch verschijnt, komt optimisme en vrolijkheid tevoorschijn. Koper en hout, percussie en drums vallen nu eens samen en gaan dan weer tegen elkaar in. Geen herhaling is hetzelfde, de muziek komt in golven; af en aan. Er is maar één remedie: geef jezelf over aan de muziek!

 

De aanstekelijke muziek die Kladderadatsch maakt is afkomstig uit vele culturen en volken: de Balkan met zijn melancholische Slavische klanken, de opzwepende muziek uit Zuid- en Midden-Amerika, de weemoedige Jiddische Klezmer, vrolijke Afrikaanse soul. Ook hedendaagse songs komen voorbij, waaronder bijzondere uitwerkingen van werk van onder andere Herbie Hancock en The White Stripes.

https://www.kladderadatsch.nl

The Outbound Scallywag Carnival:

bluegrass en country

Een live optreden van The Outbound Scallywag Carnival is een parade van klanken, grappen en anekdotes die een beroep doen op je hele scala aan emoties, het is dan ook meer dan alleen een bezoekje aan een live band.
Gevormd om de gebroeders Sander en Martijn Ketelaar ziet in 2008 de band het levenslicht op de 50e verjaardag van wijlen banjoist Henk Talen.
Al snel voegen Wendy Nijhof, met wie Sander later zal trouwen, en Dick Scharn zich bij de band en is The Outbound Scallywag Carnival een heuse Bluegrass band rond 1 microfoon.

Door het overlijden van Henk Talen in 2018 slaat de band enigszins gedwongen maar met veel passie een andere weg in, Erwin Stukker op pedal steel en Marc van Doornik, neef van Wendy, op drum geven de band een andere klank en laten zien dat bluegrass en country hand in hand gaan.

De band heeft humor hoog in het vaandel staan en gekscherend is er door Martijn al eens geroepen, hoe meer je afspreekt hoe meer er mis kan gaan. Dit lijdt zelfs soms op het podium bij de andere bandleden tot verbazing maar de ras muzikanten laten zich niet misleiden en weten ieder optreden tot een beleving te maken.

In 2019 voegt Neeltje van Diggele zich bij de band als vaste bassiste. Zij en Erwin vormen de koude kant maar beamen dat de band met als kloppende hart de Ketelaars als een warme familie voelt.

Vanaf moment 1 ben je een Scallywag en word je ook zodanig behandeld.

Door de jaren heen deelde de band het podium met artiesten als The Bluegrass BoogieMen,

Eileen Rose, diens laatste album werd opgenomen in de befaamde Muscle Shoals Studio en Hugh Moffat, van zijn hand kwam de wereldhit Rose of my heart.

https://theosc.nl/ 

Marius Broeders  - De Muzikale Smid

Theater, Muziek en Ambacht

Vreemde experimenten, vuur en aparte muziek?

Wereldberoemd in zijn geboortedorp: De Muzikale Smid.

Met z’n knutseltalent en muzikaliteit tovert hij het ene na het andere instrument uit zijn veel te grote handen.

Ken je de Emmer-bas? De een-snarige Diddly Bo? De akoestische mechanische Leslie-trombone?

Geeft niks, hij maakt ze, ter plaatse. Voor uw eigen ogen! En bespeelt ze ook,...en hoe!

Hij flanst complete songs in elkaar,  op z’n loopstation met één snaar en één stem!

Oja,..zijn experimenten met elektriciteit en vuur zijn legendarisch.

Als ras-entertainer geniet hij van de interactie met zijn publiek.

Kom naar z’n caravannetje en laat je meenemen op zijn humorvolle reis met

Theater, Muziek en Ambacht. En wie weet, mag je meedoen,... Als je durft.

https://www.mariusbroeders.nl/ 

 

Willem Hendrikse 

Troubadour met een culturele smeltkroes aan muziek

Willem Hendrikse is een veelzijdig en vakkundig musicus met meer dan 30 jaar ervaring als zanger, multi-instrumentalist, entertainer en componist.

Willem is geboren en getogen op Curaçao, een culturele smeltkroes, wat terug te horen is in zijn muziek. Sinds 1985 woont hij in Eindhoven en treedt op in verschillende landen in Europa, met de formaties The Spice Daddies, Mariachi Serenata Mexicana en Corazon Latino, maar ook solo.

Als troubadour brengt hij sfeervolle muziek in diverse genres op uiteenlopende gelegenheden. Het repertoire bestaat uit liederen in het Italiaans, Spaans, Frans, Engels, Papiamento en Nederlands.

https://www.willemhendrikse.com/ 

Zydeco La Louisiane 

dansbare, stevige en swingende rootsmuziek

is een ‘Zydeco Power Trio’ met Bill Honing (drums), Peter Kummer (bas/backing vocals) en Peter Mul (accordeon/lead vocals). De naam van deze feestelijke band verwijst naar de stijl van de muziek die zijn oorsprong vindt in de staat Louisiana met zijn Franstalige wortels. Zydeco La Louisiane speelt in kroegen, theaters, op feesten, en op jazz-, folk- en bluesfestivals. Kortom, Zydeco La Louisiane voelt zich thuis op elke plek waar behoefte is aan dansbare, stevige en swingende rootsmuziek.

Een optreden van Zydeco La Louisiane is een gezellige reis door de geschiedenis van de Zydeco en een hommage aan de muzikale helden van de band zoals Buckwheat Zydeco, C.J. Chenier en Chubby Carrier, maar de band verrast het publiek ook door geheel eigen zydeco-uitvoeringen van bekende nummers uit de jaren 60 en 70.

Laissez Les Bon Temps Roulez!

https://www.zydecolalouisiane.com/ 

Blokkenschema 2024

N.N.B.

Terugblik op programma 2023

Dan Mango

'Achterhoekse authentieke Pop'

Pop muziek waarop gedanst kan worden met een klein vleugje waarheid. DAN Mango, het soloproject van Producer, singer-songwriter en multi-instrumentalist Dante van Hasselt, omschrijft liefde, pijn en hoop in een hip jasje. En met Pepijn Rözer op de bas, Siep Slutter op de drums en Mick van der Molen op de gitaar valt de sfeer precies op de plek.


Theatergroep Masker - De Vliegende Hollander

'Theater van formaat'

De mythe van het beroemde spookschip ‘De Vliegende Hollander’ komt tot leven op het festival Op 't Arf in de Hiet! Wanneer kapitein van der Decken besluit toch uit te varen tijdens een hevige storm, komt hij oog in oog te staan met zijn geweten. Zijn geweten stelt hem de vraag: Kies jij voor het eeuwige leven of sterven in de storm? Welke keuze zal de hooghartige kapitein nemen? En voor welke gevolgen zal hij komen te staan?

Een verhaal waarbij oneindigheid, hoop, vrees, liefde en bovenal tijdloosheid samenkomen. Een spektakel met vuurspuwers, rockmuziek en een erf omgetoverd tot een waar strand. Dit wil jij toch niet missen? Je leeft maar één keer… toch?


Lake Yonder

'Ierse Folk'

Muziekduo Lake Yonder brengt Ierse klanken met een frisse blik op de muzikale traditie.

Met piano, viool, diverse whistles en af en toe een lied plaatsen Sebastiaan Boekhoorn & Jouke Stoel Ierse muziek in een ander daglicht. Muziek om de ogen bij te sluiten en u mee te laten voeren naar de heuvels van The Wicklow Mountains.

Lake Yonder organiseert geregeld projecten met Ierse collega-muzikanten. De Keltische cultuur met zijn spirituele achtergrond heeft echter niet enkel vanuit Ierland zijn invloed op de muziek. Zo dragen ook Bretagne, Galicië, Wales en Schotland daaraan bij. En af en toe vindt men zelfs een klank uit de Oude Muziek in de arrangementen. Ook korte verhalen over de achtergrond en geschiedenis van de muziek zullen aan bod komen.


Windkracht 10

'Blazersensemble'

Windkracht 10 is een blazersensemble uit Gelderland bestaande uit 2 fagotten, 2 hoorns 2 dwarsfluiten , 2 klarinetten en 2 hobo's . ze brengen vrolijke en liefklijke klassieke stukken ten gehore. Het ensemble staat onder leiding van Mark Golub

Hij is in 1960 geboren in de hoofdstad Kiev van Oekraïne. Tussen 1977 en 1981 studeerde hij er aan het conservatorium, specialiseerde zich in blaas- en slaginstrumenten en studeerde af als uitvoerend en docerend musicus. Ook behaalde hij het diploma HAFA-directie. Hij was vanaf 1980 negen jaar als soloklarinettist verbonden aan het Staats-Harmonieorkest van Oekraïne. Van 1989 tot 1991 was hij werkzaam bij het Kievs Symfonieorkest en van 1991 tot 1993 was hij docent klarinet en saxofoon aan de muziekschool van zijn geboorteplaats. Vanaf 1993 zette hij zijn werkzaamheden in Nederland voort.  Als dirigent is Golub een veel gevraagd man: orkesten uit Aalten, Bredevoort, IJzerlo, Haarlo en Winterswijk deden of doen nog steeds een beroep op hem.


Des Fais Do-Do

'Americana Cajun Folk'

Des Fais Do-Do is een folkmuziekgeoriënteerde band uit het oosten van het land. De band bestaat uit zes muzikanten waarvan de meesten sinds het begin van de jaren zeventig een brede ervaring hebben in allerlei bands. De instrumentatie bestaat uit de Cajun trekzak, accordeon, viool, mandoline, banjo, akoestische gitaar, bas en speciale percussie (‘tit fer’, lepels, wasbord, kleine drumkit, cajon), een perfecte samenstelling voor Cajun en aanverwante stijlen van roots muziek, tegenwoordig americana genaamd. De band begon begin jaren 90 te spelen in de regionale kroegen met een verfrissende vorm van Cajun.

 


Raaf Theater - Water en Wind

'Straattheater'

De act Water van theater Raaf gaat over water en wind. Yin en Yang, Man en Vrouw. Het is een eeuwig durend spel tussen krachten die elkaar afstoten, maar vooral ook aantrekken. Het is een rustig kabbelend schouwspel, totdat de storm opsteekt.

www.raaftheater.nl


Sambam

'Sambam rambambam'

Vrolijke, dansbare Braziliaanse ritmes, waar iedereen veel plezier aan beleeft. Wij ook natuurlijk. Niemand blijft stilstaan, als wij spelen.

De SamBam-muzikanten komen uit de hele regio, maar ook daarbuiten. Wij trommelen vrolijke, swingende Braziliaanse ritmes samen met onze docent, Dudu Capoeira, een bevlogen Braziliaans percussionist.


Mart Hillen

'Gitaarvirtuoos'

Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillen is er zo één: hij speelt de melodie en de baspartij, en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Of in de woorden van radio DJ Giel Beelen: ‘Je kunt het je niet voorstellen, maar dit gebeurt allemaal op één en dezelfde gitaar’.

In 2016 maakte hij zijn eerste theaterconcert met begeleiding van Leoni Jansen, waar hij zijn virtuoze gitaarspel verbindt met persoonlijke verhalen. De combinatie van zijn manier van gitaar spelen en zijn arrangementen van nummers van onder andere Queen, U2 en Michael Jackson creëert een zeer toegankelijk theaterconcert.

In 2016 won Mart meerdere muziekwedstrijden: Rabo On Stage en de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam, waar hij speelde met ’s werelds beste akoestische gitarist Tommy Emmanuel. “Ik denk dat ik wel met pensioen kan” was zijn reactie toen hij Mart hoorde spelen.

 


Desire

'Bob Dylan tribute'

Desire speelt diverse nummers van de gelijknamige LP van Bob Dylan (o.a. Hurricane, One More Cup of Coffee, Sara en nog veel meer moois van de meester). Ze worden omlijst door nummers van zijn begeleidingsband (The Band) en andere iconische nummers uit het tijdperk van Desire. Laat je daarnaast verrassen door eigen versies van nummers van R.E.M., Janis Joplin en Adele, The Common Linnets en meer.

De leden van de band komen uit Groenlo en omgeving: Bjorn Wouters (zang, mondharmonica en accoustisch gitaar) Noel Versteegen-Ebbers (zang) Eva Pelgrom (viool) Keri Lambermont (toetsen en zang) Arjan Klein Nibbelink (bas en zang) Stan Raben (drums) Theo Brinke (elektrisch gitaar en zang).


Killer and the Cool Cats

'Bekende Rock & Roll'

Killer and the Cool Cats maken onvervalste Rock and Roll in de stijl van Jerry Lee Lewis. Ruige, stevige, stampende Rock and Roll, waarbij de piano met handen en voeten wordt bespeeld. De bekende Rock and Roll nummers komen voorbij zoals Johnny B. Goode, Jailhouse Rock en natuurlijk Great Balls of Fire. Na een geweldige show op de eerste editie van Festival Halle Heide willen we ze er graag weer bij hebben!

www.killerandthecoolcats.nl


KLUTS

'Nederpop'

KLUTS heeft een aardig repertoire opgebouwd; in het Nederlands, van eigen makelij en makkelijk in het gehoor liggend. De Apeldoornse band is een bont gezelschap in leeftijd, achtergrond en geslacht. Gemeenschappelijk is de overtuiging: KLUTS is plezier! Om te horen, te zien en in te spelen.
Het zoeken is KLUTS op het lijf geschreven. Al zoekende hebben de 6 leden elkaar gevonden in een bijzondere mix van prettige deuntjes met scherpe, bijdehandte of gevoelige teksten. Met een welhaast ouderwetse bescheidenheid brengen ze met veel plezier hun Nederlandstalige popliedjes uit eigen mouw en duim. Met humor, meerstemmige zang en een diversiteit aan instrumenten. Naast bas, drums, gitaar en toetsen ook accordeon, mondharmonica, lyra en schud-ei.

KLUTS, die wil je niet kwijt!


Het trombonisten- sextet van het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen

'Blazers'

Het SBOG zal een geweldig optreden verzorgen tijdens het festival Halle-Heide. Het sextet zal een gevarieerd repertoire ten gehore brengen, bestaande uit klassieke stukken, moderne hits en nog veel meer.

Het trombonisten-sextet van SBOG bestaat uit zes gepassioneerde en getalenteerde muzikanten die allen hun sporen hebben verdiend in de blaasmuziek. Met hun harmonieuze klanken en vurige spel weten zij keer op keer het publiek te betoveren en te verrassen.

Dit is jouw kans om deze geweldige muzikanten live te zien optreden tijdens het festival Halle-Heide op 17 september.


Gery Groot Zwaaftink

'Troubadour, verhalenverteller en muzikant'

Voor jong en oud, in het Nederlands en Nedersaksisch trekt Gery van dorp naar dorp in zijn Tiny Home op wielen achter een prachtige oude tractor. Hij vertolkt al sinds mensenheugenis zijn eigen geschreven liedjes en verhalen. De van oorsprong Sallandse Gery woont tegenwoordig in Vorden.


Esquina Latina

Geen stampende Salsa-bigband, maar subtiele latin-swing met ook enkele gevoelige ballads die veel mensen kennen van bijvoorbeeld de wereldberoemde Buena Vista Social Club. Echter om deze aanstekelijke, sfeervolle Caribische levensliederen en smartlappen op autenthieke wijze te brengen moest er voor een aantal van ons, Westerse muzikanten, wel wat ritmisch aangeleerd én afgeleerd worden. We gebruiken uitsluitend de traditionele akoestische instrumenten. Ook een specifiek instrument, de trésgitaar (een gitaar met drie groepjes van twee snaren) is nodig als basis van deze oorspronkelijke muziek van de eenvoudige landarbeiders uit de binnenlanden van Cuba, die van origine uit zuid en west Spanje gemigreerd zijn. Jan Willem Lamers is zich succesvol gaan toeleggen op dit snaarinstrument, en samen met de zeer getalenteerde zanger Francisco Moreno, de veelbelovende gitarist Hans Wisselink, allround drummer en percussionist Ivo Voragen zijn we van start gegaan om overal een swingend, traditioneel feestje te bouwen. Kom genieten van de Caribische klanken en dansen op de swingende ritmes voor jong en oud die we voor u spelen!


Rose-île

'Internationaal'

Rose-île bestaat uit 4 muzikanten:
Gerard Baldeo- gitaar, Theo Worm- klarinet & gitaar, Nico Hoogland- accordeon en Toeke Rijnaard- zang.
Zij brengen tango’s, rumbaś , walsen en luisterliedjes in het Frans, Spaans, Duits en Jiddisch. Vrolijke melodieën wisselen zich af met melancholische nummers. Muziek om op te dansen of gewoon van te genieten. De warme stem van Toeke past goed bij de mooie klankkleur van de instrumenten. Rose-île was finalist van het “Concours de la chanson" 2018 in Den Haag van Alliance Française.


De Knapzakkers

'Verfijnd trekharmonicaspel met ongepolijste zang'

De gepassioneerde trekharmonica spelers nemen u mee op trektocht door de tijd, landen en seizoenen. Dein en zing mee op bekende deuntjes en melodieën die u wellicht vergeten was. Tijdens de reizen die wij maakten hebben wij telkens lokale muziek van daar, mee terug naar huis genomen. Hiermee laten wij u met plezier kennis maken. Het repertoire bevat dan ook veel afwisseling tussen bekende en onbekende nummers. Tevens spelen wij zelf geschreven en gecomponeerde muziek. Dit zijn vooral nummers die in dialect worden gezongen, de teksten zijn zowel diep- als scherpzinnig en vaak met een knipoog naar de actualiteiten.


Zoetwater

'Akoestische Nederlandstalige Folk'

De broers Jelle en Sieb van Zoetwater vertolken hun poëtische teksten en melancholische melodieën met samenzang zoals alleen broers dat kunnen. De akoestische folk is gearrangeerd variërend van minimalistisch (als duo) tot groots met volledige band.

Eind 2021 dook het duo een Londense studio in met producer Ian Grimble (o.a. Mumford & Sons, Bear’s Den, Daughter en Causes) voor het opnemen van hun tweede EP. Met de opnames op zak, werd ondertussen getekend bij Revanche Records, waarmee de singles van de EP in 2022 zijn uitgebracht.

De akoestische folk die Zoetwater speelt, is geïnspireerd op een breed scala aan singer-songwriter, indie-, folk- en rockmuziek, van Bear’s Den tot Bon Iver en van Damien Rice tot Simon & Garfunkel, maar dan in het Nederlands.


Mad Lee

'Blues Rock Band'

Vervlogen tijden herleven met Mad Lee. De 4 doorgewinterde muzikanten brengen een eerbetoon aan de legendarische muziekhelden die voor deze enthousiaste rockers een goed voorbeeld waren.

Mad Lee is opgericht half 2018. Sinds begin 2019 is Mad Lee regelmatig te zien op de Nederlandse poppodia en in de muziekcafe's door het hele land. Ook is de band regelmatig in Duitsland te vinden en een enkele keer in België (zie tabblad Media voor een overzicht met foto's)

De herkenbare Rock- en Blues classics zijn in een wat steviger jasje gestoken en 'live' druipt de passie van het podium af. Eerlijke muziek, zonder poes-pas en met veel energie gebracht in een eigen stijl, een eigen geluid. Een energieke sfeer, nostalgische herkenning en een swingend publiek kenmerkt een optreden van Mad Lee.